JMSD, Persoonlijk en Glashelder

Neem direct contact met ons op : 06 412 403 03 | info@jmsd.nl


Blinderen (upgrade your glass)

Blinderen, de naam zegt het al, staat voor ANTI-INKIJK, WARMTEWERING, LICHTWERING, UV-BESCHERMING en last but not least: VEILIGHEID. Onze Films zijn duurzaam, kleurecht en zeer slijtvast en u krijgt 5 jaar garantie. Keuze uit verschillende kleuren voor een optimaal eindresultaat en in harmonie met uw lakkleur. Wij werken met de ALLERBESTE glas-en LAKPROTECTIEFILMS en staan garant voor een stof en luchtbelvrije montage, zelfs op de meest gebogen ruiten of carrosseriedelen!

Veilig zicht binnen de regel?

Geen probleem, na montage vallen onze films absoluut en gegarandeerd binnen de wettlijke regelingen en APK. Dat is wel zo vertrouwd.

  • Duurzame kleurechtheid door gepatenteerde dieptekleuring
  • Weergaloze slijtvastheid ( UN-ECE-Norm 43 )
  • Zonnebeschermingsfactor 80
  • ISO Gecertificeerd ( ISO 9001/9002 )
  • 5 jaar garantie op de toch al hoge kwaliteitsstandaard ( met certificaat ) 


Wetgeving:

Getint glas in autoruiten wint onder automobilisten steeds meer aan populariteit. Men wil graag de warmteontwikkeling in de auto en de schadelijke werking van zonlicht er mee tegengaan. Omdat het getinte glas ook het zicht van de bestuurder kan belemmeren dat het de verkeersveiligheid in gevaar brengt zijn er APK regels opgesteld. Deze regels staan vermeld in het APK handboek en deze houden in dat de voorruit en de voorportieren van een auto niet onder de 55% lichtdoorlaat mogen komen. Ruiten achter de bestuurder zijn niet onderhevig aan deze regels en mogen dus wel donkerder getint zijn.

Hoe wordt dit nu gemeten? De lichtdoorlaat wordt vastgesteld door een meting op de autoruit met een zogenaamde Tintman. Er worden 2 sensoren op de ruit aangebracht, 1 aan de binnenzijde en 1 aan de buitenzijde van de ruit zodanig dat deze precies tegenover elkaar staan, door magneten worden ze op de plek gehouden. Door op een knop te drukken van de Tintman gaat er een lichtspoor naar de sensoren en kan de lichtdoorlaat worden afgelezen. De situatie waarin dit gebeurt heeft geen invloed op de meeting, m.a.w. of het nu bewolkt of zonnig weer is, overdag of ’s avonds, dat maakt dus niets uit.

Speciaal met het oog op de nieuwe normen heeft CarFilm een nieuwe serie glasfilms die 70% licht doorlaten, genaamd Grey Light en Green Light. Na montage op de originele autoruit is een doorlaat van 58% bepaald, ruim boven de grens van 55 %. Er zijn al veel auto’s met getinte achterruiten, maar door deze nieuwe ontwikkeling zijn er uitstekende mogelijkheden om ook de voorruit en voorportieren een tintje te geven zoals Classic Green, Titanium, Alu Light en Alu Dark. Uitstekend te combineren met de “af-fabriek” getinte ramen.